Kritik Zonlar

Kritik ellerde zon deklare edilmeli mi yoksa edilmemeli mi? sorusunun ele alınmasının tam zamanı şimdidir.

   Rakiplerin  araya girmediği ve konuşmanın bütün masalarda aynı cereyan edeceği hallerde, tecrübeli oyuncular salonun eğilimine uyarlar. Herkesin söyleyeceği konuşmayı yaparak borddan biraz puan almayı garanti ederler. Farz edin her bordda top on olsun.  Salona uyarsanız kararınız doğru çıkarsa yedi puan  civarında alırsınız yanlış  çıkarsa üç. Salona ters hareket ettiğiniz taktirde kararınız doğruysa dokuz alırsınız amma yanlışsa bir. İyi bir oyuncu kritik ellerde bu kadar büyük kumar oynamayı sevmez. Skorlarında bir kaç tane üç olması onu rahatsız etmez ama birler çok kötü olur. Bu  bakımdan  kritik  ellerde salona uygun hareket eder ve ustalığını yarışmalı deklarasyonlarda daha yüksek puan alarak skorunu yükseltme yönünde kullanır.

   Yani, bütün ikili oyuncuları agresif  konuşma eğiliminde olduğundan  yüzde ellilik bir şansı olan kritik ellerde zon deklare edilmelidir. Konuşma esnasında kontratın yapılma  ihtimalinin yüzde elli olduğunu hesap etmek zaten mümkün değildir. Gerçekten başarı şansı olduğunu  düşündüğünüz  zamanlarda zonu deklare etmelisiniz.

   Önlemeniz gereken tutum zona ulaşmak için elinizdeki değerleri abartmaktır. Partnerin kararlarını onun yerine siz vermeye kalmayın. Eğer minimum bir elle açmışsa zondan evvel durma şansını ona bırakın. Aşırı zorlama daima düşük puan almanıza sebep olur.