Balancing

Ortağınız rakip renkte uzunluğu olduğu taktirde bayağı kuvvetli ellerle pas geçebileceği için, solunuzdaki rakip açtıktan sonra iki pas ile deklarasyon size gelirse düşük puanlarla bile konuşmayı açık tutmanız gerekir.  Dördüncü pozis-yonda düşük değerlerle balancing yapmak her türlü briçte normalse de ikilide  part skor mücadelesi yapmak önemli olduğundan bu değerler daha da düşürülür.

(a)ªRD1075                 (b)     ªV94                   (c)     ª72

    ©7                            ©92                              ©4

    ¨9843                      ¨ 63                     ¨RDV954

    §874                                 §AV10763                   §AD63

 

(d)ªR93                        (e)     ª10874               (f)      ªDV6          

    ©765                                   ©8                                 ©AV3

    ¨D1072                    ¨AD3                           ¨R1062

    §AR8                                 §R9654                        §RD4

   Soldaki rakibinizin bir kör açmasından sonra iki pas geçilerek deklarasyon size gelirse bu ellerin her biri ile konuşmanız gerekir.

    (a)ile bir pik demeniz gerekir. Normal olarak  bu pozisyonda basit bir araya girme konuşması için iyi bir yedi ile kötü bir on iki  arası puan lazımdır. Burada biraz riske giriyorsunuz ama rakiplerin bir seviyesinde oynamasına müsaade etmek iyi skor getirmez.

(b)eli ile iki trefl deyin. Bu da konuşmanız için  minimum eldir. Uzun renk  pu-an azlığını telafi eder.                                                                                                                                        

(a)  eli ile üç karo deklare edin. Basit bir araya giriş için çok kuvvetlisiniz. Değerlerinizi göstermek için atlamalısınız.

(b)  Eli ile deklarasyon bir sanzatüdür. Bu 11-14 puan ve dengeli bir el  gösterir ama rakip renkte keser garanti etmez. Partner elindekör keseri olmadan yük-seltmeyecektir.

(c)   Eli ile kontr demelisiniz. Dokuzdan fazla puan ve rakip renkte kısalıkla kontr atmak gerekir. Bu balancing için  ideal konuşmadır. Zira ortağa kontru cezaya çevirmek imkanı sağlar.

(d)  Elinde de doğru konuşma kontrdur. Balancing durumunda bir sanzatü demek için çok kuvvet-lisiniz; onun için önce kontr çekmelisiniz. Ortağınız iki sevi-yesinde bir minörle cevap verirse sizin için problem olabilir.  Bunun üzerine pas geçmek doğru olabilir ama atak oyuncuların çoğu iki sanzatü ile devam ederler.

 Balancing yapıp yapmamak arasında kararsız kaldığınız hallerde rakip renkteki uzunluğunuz size ışık tutmalıdır.ª6

         ©RD974              batı             kuzey          doğu  güney

         ¨V1042               1¨              pas             pas             ?

         §875

   Bir kör ile konuşmayı açık tutmak normal gibi gelebilir, fakat karolardaki uzunluğunuz sizi vazgeçirmelidir. Ortağınızda çok puan var fakat araya gir-medi. Karolarda fazla bir gücü olamaz o halde dengeli bir dağılımı olmalı. Mu-hakkak ki körlerde bir şeyler yapabilirsiniz ama orada oynamanıza müsaade edeceklerini hayal bile etmeyin. Rakiplerin pikte fiti var ve siz konuşursanız onu bulacaklardır. En iyisi pas geçin ve batı bir karoyu yapmak için bocalasın.

         ª9864

         ©103          batı             kuzey          doğu  güney

         ¨54                     1ª              pas             pas             ?

         §ARV93

   Burada da mantıklı olan pas geçmektir. Ortağınızda dengeli bir el ile 10-14 puan arası bir şey var ve  onlara şans verirseniz rakipler kırmızı renklerden birinde iyi bir fit bulabilirler.