Kritik Şilemleri Deklare Etmek

   Yolun ortasından gitmek stratejisini uygulamak maksadıyla, herkesin deklare edeceği şilemleri kaçırmamanız şarttır. Fakat ikilide kritik şilemleri deklare et-meye zorlamak karlı değildir. En iyi yol size garanti görünen şilemleri deklare etmek diğerlerini aklından bile geçirmemektir.

   680 yazdığınız zaman bazı dahilerin 1430 yazmış olması size dert olmamalı-dır. Hiç bir çift gelen  kritik şilemlerin hepsini bulacak kadar iyi olamaz. Sizin 680 iniz gibi daha bir çokları olacaktır ve  skorunuz averajın fazla altında ola-maz. Fakat kritik bir şilemde bir batarsanız sıfır alacağınız kesindir.

   Şilem  oynayacağınız sizin için aşikar olunca rengi seçmek pek fazla problem olmaz. Herhangi bir şilem size iyi bir skor kazandıracaktır, bu bakımdan en ga-rantili olan rengi seçmek gerekir. Mamafih en garantili şilemin bazen sanzatüde olabileceğini da akıldan çıkarmamalıdır.  Kozlar kötü dağıldığı taktirde  dahi sanzatü şileminin yapılma ihtimali olduğu gibi sanzatüde rakiplerin kup yapma ihtimali de yoktur. Kafadan on beş lövenin hazır olduğu taş gibi gran şilemler tabii ki sanzatüde oynanmalıdır.