Atak Davranma


   Siz ve ortağınız rakiplerinizden daha fazla mı deklaran oluyorsunuz. Aklınıza hiç gelmeyen bir soru olabilir ama cevabı çok önemlidir. Bir ikili seansının so-nunda elleri incelerseniz, yüzde doksan ihtimalle, kazananların rakiplerinden daha fazla deklaran olduklarını göreceksiniz.

   İyi oyuncular yalnız puanların çoğunluğu kendilerinde olduğunda deklarasyo-nu kazanmakla yetinmezler. Rakiplerin ellerini de çalarlar. Bunu bilerek ve bilinçli bir politikaya göre yaparlar. Bunu yaptıkları zaman da  kontr edilseler de edilmeseler de genellikle iyi bir skor alırlar.

   Atak konuşma onların oyununun esasıdır ve ikilide başarılı olmanın temeli budur.

   Hangi sistem? Benim tercihim başlangıçta brici öğrendiğim Acol’dur. Limit tutuşlar ve çok az sayıda forsing sekansların olması onu, part skorların zon ve şilemler kadar önemli olduğu yarışma biçimi olan, ikilide  ideal bir sistem yap-maktadır. Bu  sistemler hakkında bir kitap değildir ve iyi bir ikili oyuncusu ol-mak için muhakkak Acol oynamak şart değildir. Hangi sistemi isterseniz kulla-nın ama atak bir stil geliştirin.  Distribüsyonel ellerde az puanla açabilmek ve rahatça araya girebilmek,  eğer bir fayda sağlanabilecekse deklarasyon çok yük-selmeden burnunu sokmak çok önemlidir.