106

   İki as ve iki kup kaybettiniz ve bir de trefl kaybedeceksiniz. Bunların toplamı 500 eder yani kozu doğru oynamalısınız.

   Ortağınızın beş trefliye giderkenki kararının doğru olduğu pek belli değildir, fakat borddan puan alabilmeniz için doğru olduğunu farz etmelisiniz. Oyunu-nuz, dört pike karşı üçten fazla el alamayacağınız kabulüne göre olmalıdır. Bir pik ve bir de trefl löveniz var o halde doğuda rua ikili karoyu aklınızdan bile geçirmeyin.

   Empas yapmayın. Ruanın batıda üçlü olduğunu ve ası oynayınca düşeceğini ümit edin. Kartlar böyle ise dört pik olur ve sizin eksi 500 ünüz de gayet iyi-dir.

  Sizin kontrlu dört pik kontratınıza batı as rua karo ile başlar. Pik ruasını oy-nar ve doğu vale verir. Oyunu nasıl planlıyorsunuz?

   Tehlikeli bir maceraya benziyor. Zonda olduğunuz için ikiden fazla içeri girmemelisiniz. Bu mümkün olabilir mi? Eğer trefl ası batıda ise evet, iki karo ve diğer renklerde birer löve kaybedeceksiniz.

   Eğer trefl trefl ası batıda ise bunun manasını düşünün. O zaman üç sanzatü nün yapılması mümkün olmazdı,  zira rakibin kesiksiz altı karosu bile olsa treflden size el vermeden dokuz löve yapamazdı. Üç sanzatünün yapılacağı farz etmelisiniz, yani trefl ası doğuda olmalı.

   Trefl ası doğuda  üç parça ise kör defosu için ruayı sağlayarak cezayı 500 de tutmak mümkün olabilir. Başka oynayacak bir şey yok, dörtlüyü elinizde mu-hafaza ederek  batıya koz lövesini bırakın. Batı trefl oynayacak olursa iki kere  küçük vererek boşlayın. Eğer batı kör dönecek olursa doğunun onörünü çıkar-mak için yerden dokuzluyu koyun. Sonra treflleri oynayıp yerden küçük vere-rek elin doğuya geçmesini önlersiniz, yerdeki iki koz da trefl ruasını sağlamak ve tahsil etmek için antredir.