105

Defansta siz ve partneriniz maksimum dört löve alabilirsiniz- iki karo ve iki kör. Bu dört löveyi ancak körler 2-2 ise alabilirsiniz, yani kozları as ve rua çekerek oynamalısınız.   Kozlar 3-1 ise bir koz lövesi kaybedersiniz ama bu büyük bir trajedi olmaz. Diğerleri 620 kaybederken sizin eksi 300 ünüz çok iyi bir skor olur. Rakip kozları 2-2 ise siz 100 den fazla vermemelisiniz?   

Batı karo ruasını çıkar ve siz asla alırsınız. Oyunu nasıl planlıyorsunuz?

 Durum vahim. Ortağınızın dört pike çıkması en azından biraz eksantriktir denebilir ve diğer kuzey güneylerin dört köre karşı defans oynayacağından emin olabilirsiniz.  Dört pikte kaybınızı 300 de tutabilmek için aldığınız karoya ilaveten altı koz ve bir de kör lövesi yapmanız gerekir. Kör ası sizin için uygun yerde ise rakipler için ters yerde demektir. Yani kör ruası defansta bir löve alacaktı. O halde pikler dengeli dağılırsa size defansta dört löve var ve dört köre defans yapan oyuncular artı yazacaklar.  Bu ihtimali aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Şapşal ortağınızın dört pik deklare ederek doğru seçimi yaptığını kabul edin, bunun mümkün olması için batıda pikin tek olması gerekir. Buna paralel olarak ta yere ruaya doğru pik oynayın vale düşmediyse dönüşte onlu empası yapın.

 Kontrlu beş karo kontratınıza batı kör ikiliyi çıkar. Doğu asla kazanır ve kör döner, ortağı karo üçlüsü ile çakar. Doğu as pikle el tutunca bir kör daha dö-ner,  batı altılı ile çakar ve trefl damını döner siz de yerden asla kazanırsınız.

Yerden koz oynayınca doğu dokuzluyu verir. Elden hangi kartı oynarsınız?
İki as ve iki kup kaybettiniz ve bir de trefl kaybedeceksiniz. Bunların toplamı 500 eder yani kozu doğru oynamalısınız.   Ortağınızın beş trefliye giderkenki kararının doğru olduğu pek belli değildir, fakat borddan puan alabilmeniz için doğru olduğunu farz etmelisiniz. Oyununuz, dört pike karşı üçten fazla el alamayacağınız kabulüne göre olmalıdır. Bir pik ve bir de trefl löveniz var o halde doğuda rua ikili karoyu aklınızdan bile geçirmeyin.   Empas yapmayın. Ruanın batıda üçlü olduğunu ve ası oynayınca düşeceğini ümit edin. Kartlar böyle ise dört pik olur ve sizin eksi 500 ünüz de gayet iyidir.