112

300 ü alabilmek için ortağınıza alabileceği löveleri alması için gerekli bilgiyi vermelisiniz. Rengin sayısını belirtmek için kör ikilisini oynayın. Eğer beş körü varsa trefl asını çekmesi gerektiğini anlayacaktır, yok eğer körü dörtlü ise  ikinci körü alacaktır.

     

Batı pik yedilisini çıkar siz valeyi verince güney de beşliyi verir. Damla devam edince güney asla alır ortak altılıyı verir. Deklaran trefllere hücum eder, rua ve valeyi oynar, siz üçüncü tura kadar beklersiniz, ortak buna karo ikiliyi atar. Nasıl devam edersiniz?

   Güney sizin zonunuza karşı bir seviyesinde baraj yaptı. Ortağınızda altı kart pik olduğu anlaşıldığına göre siz dört pik veya üç sanzatü yapabilirdiniz. Yani zon oynayan doğu batı çiftleri geçmeniz için en az dört batırmalısınız. Beş pik iki karo bir kör bir de trefl olmak üzere dokuz löve sayabiliyorsunuz. Onuncu-yu bulmak gerekiyor.

   Ortakta kör ruası varsa mesele yok ama dam da olabilir. Asın altından oyna-yarak güneyi yanlış karar vermeye zorlayabilirsiniz ama yakından bakınca bu çok tehlikeli ve lüzumsuzdur. Yapacağınız tek şey pik gitmeden önce kör ası-nı çekmektir. Müdafaadaki bu Viyana darbesi kör tehditini debloke eder ve ortak pikleri çekince güney  körle karo arasında sıkışır ve el alamaz hale gelir.