107


   Kontrlu beş kör kontratınıza batı trefl dokuzlusunu atak eder. Doğu damla kazanır ve rua ile devam eder ortağı üçlüyü verir. Doğu sonra pik valesini oynar ve siz asla kazanırsınız. Ruaya doğru bir koz oynadığınızda iki rakip te uyar. Nasıl devam etmelisiniz?

   Acaip bir konuşmaydı, kimin baraj yaptığını tam olarak kimse bilmiyordu. Doğuda dam vale sek pik varsa siz kontratınızı yapabilirsiniz, ama doğunun eli daha ziyade 1-1-5-6 dağılıma benziyor. Bu durumda beş karo kabak, siz  cezanızı 200 ile sınırlandırabilirseniz karlı çıkarsınız.

   Kontratınızı yapma şansınızı tehlikeye atmadan ,piklerin 4-1 dağılışına em-niyet tedbiri almak için ilk yapılacak iş karoları elimine etmektir. Bir karoya büyük kozla çakın,yere kozla geçin ve ikinci karoya da büyük kozla çakın.

   Sonra kaderinizi keşfetmek için pik ruasını çekin. Doğu uymazsa yere üçün-cü kozla geçip trefl valesine elden bir pik defos edersiniz. Doğunun minör kart dönüşüne elden pik atarken yerden çakarsınız.

   Batı pik damını atak eder kazanır ve sonra koz ile devam eder ve doğu uyar. Oyunu nasıl planlıyorsunuz?

   Bu elde bazı çiftler dört pike karşı müdafaada kalacaklardır. Defansta kesin olarak bir trefl bir de muhtemel kör löveniz var, barajınızın fuzuli olmaması için karoların 3-1 dağılmış olması ge-rekir.

   Sizin altı koz löveniz ve bir de trefl asınız var, üçten fazla batmamanız için ya bir kör lövesi yapmalısınız veyahut ta bir köre yerden çakmalısınız. Bunu yapamama tehlikesi olabilir mi? Batıda hem iki tane daha koz ve hem de as dam kör varsa..  evet! Bu bakımdan ilk kozu yerden alıp ruanıza doğru kör