110 18 DEFANS

 

                                  18

                      

                                               Defans

 

   Rakibin barajına karşı müdafaa yapmak tehlikeli ve sıkıntılı bir iştir. Puan-ların çoğu elinizde iken zondeklare ettikten sonra rakiplerin daha yukarı çık-ması insanın asabını bozar. Bu durumlarda dağılım da acaiptir ve onör kart-larınız defansta ümit ettiğiniz kadar löve yapamaz.

   Daha yukarı çıkmak yerine kontr etme kararınız çok kritik olabilir, fakat müdafaa yaparken daima kararınızın doğru olduğunu farz etmelisiniz. Verdi-ğiniz karara göre hareket edin, zira deklarede parın altına düşmüşseniz zaten fazla bir puan almanız mümkün değildir.

   Rakipleriniz akılsızca, fuzuli  bir baraj ile size parı geçme fırsatı verdikleri taktirde, sizin kartlarınız ile zon yapanları geçmek için  alabileceğiniz azami cezayı temin etmelisiniz. Rakipleriniz iyi bir baraj buldukları taktirde alabi-leceğiniz  ile yetinmelisiniz. Barajın bulunması kolay değilse iyi bir skor ala-mayabilirsiniz ama böyle olayları tevekkülle karşılamalıdır. Bazı hallerde de diğer masalarda bulunan barajları sizin rakipleriniz bulamadığı taktirde durum dengelenecektir.

   Lövelerini doğru sırada tahsil edebilmek için ortağınızla iyi iş birliği yap-mak gerekir. Yüksek seviyedeki kontratlara karşı defansta hata marjı çok azdır ve bir löve kaybı felaket manasına gelir.