108

oynamak tehlikelidir. Batı kazanıp bir koz daha oynar, kör  damı ile el tutunca da yerin son kozunu öldürür.

Emniyetli oyun ilk kozu elden almak ve yere valeye doğru kör oynamaktır.Batı  koz dönmek için dam ile kazanırsa körden bir löve garanti edersiniz.  Dam ile as ayrı ellerde ise bir kör kup etmeniz mümkün olur. Eğer as ile dam ikisi de doğuda ise her iki koz da onda olsa bile umurunuzda olmaz  zira o zaman kör ruanız el yapar.

   Bu metodu kullanarak siz ilk körü yerden ruaya doğru oynayan barajcılarla, iki onör de doğuda ise bir löve eksik, ikisi de batıda ise bir löve fazla yaparak ,tapi olursunuz. Dört pik oluyorsa iyi bir skor garanti edersiniz.

 Kontrlu altı pik kontratınıza batı kör asını çıkar. Kör ikilisi ile devam edince doğu ruayı koyar ve siz çakarsınız. Oyunu nasıl planlamalısınız?

   Bu çok iyi bir kontrata benziyor, kesin olarak doğu şilemi yapacakmış gibi görünüyor. Sizin kartlarınızla zonda pek çok kişi konuşmaz ve bir çok masada kuzey güney hiç devreye girmemiş olur. Mamafih, bazı masalarda şilemin deklare edilmemiş olacağı kesindir ve zona karşı defans yapanları geçebilme-niz için zararınızı 500 ile sınırlandırmak istersiniz; yani iki içeri. Trefller4-3 dağılmışsa ve yerden üç kere çakabilirseniz bu mümkün olabilir.

Batının koz atak etmemiş olması yahutta ikinci lövede koz dönmemiş olması iyi oldu. Bir daha sefere el tuttukları taktirde rakiplerin koz dönecekleri kesin ve maalesef siz  treflleri sağlayabilmek onlara,biri treflden diğeri de karodan olmak üzere, iki kere el vermek mecburiyetindesiniz.

Şimdi trefl oynarsanız kazanan rakip koz oynayacaktır, daha sonra karo oynadığınızda kozu olan rakip kazanacak ve ikinci kozu oynayacak ve cezayı 800 e çıkaracaktır.

Doğru metod elden karo oynamak ve koz dönüşünü yerden kazanmak ve yerden  trefliyi oynamaktır. Kozu olan rakip eli kazanamayabilir.

Batıda trefl as ve ruanın ikisi de olabilir ve elinde koz kalmayabilir. Veya doğu hatalı oynayabilir. Elinde koz olmadığı halde trefl ası varsa küçük koymaya cesaret edemez. Veyahutta elinde koz vardır ama trefl ruasını koymayı unutabilir.

Hemen karo oynayarak, beşinci trefli sağlayıp cezayı 500 de tutmak imkanı elde edersiniz ki bu sizin için şahane bir skor olmalıdır.