7 Deklarasyon

      Bir çok ellerde kazanılan puanların dağılımı atak edilen karta bağlıdır. Fazla lövelere verilen primden dolayı ikili turnuvada atak  edilen kart diğer briç oyun-larına göre çok daha fazla önemlidir. Bu bakımdan deklarasyon  esnasında  çıkış göstermeye veya önlemeye yönelik konuşmalara çok dikkat edilmelidir.

   Korunma için konuşurken yani rakiplerin deklarasyonu kazanacağından emin-seniz – renginizin kalitesi vereceğiniz kararlarda çok büyük rol oynamalıdır. Söyleyeceğiniz rengi ortağın atak edeceğini hatırınızda tutarak kötü bir rengi söylemek için çok iyi bir sebebiniz olmalıdır.

   Zayıf açışlar korunma konuşmaları kategorisine girer, eğer rakiplerin dekla-rasyonu kazanacağından korkmuyorsanız neden zayıf açasınız ki?

         (a)ª85                           (b)     ª1073

             ©ARDV6                           ©94

             ¨10763                    ¨ARD983

             §52                                    §76

    Yukarıdaki eller ilk üç pozisyonda açmaya uygundur. İlk yumruğu atmanın  rekabetteki  avantajı yanında, ortağınıza çok sağlam bir çıkış gösterme avantajı da vardır. Bu ellerle pas geçerseniz, solunuzdan bir pik ve sağınızdan dört pik konuşmalarını duyabilirsiniz. Ortağınız da herhangi bir işaret olmadığı için fazla löveyi yaptıracak atağı yapabilir.

   Puanlarınız uzun renginizde değilse durum çok farklıdır.

         ( c)ªA7                         (d)     ªARV

              ©D9863                             ©94

              ¨RV52                    ¨V108643

              §63                                   §76

   Bu eller de hangi pozisyonda olursanız olun tam pas geçilecek ellerdir.  Ortağınızın uzun renginizi atak etmesini istemeniz için bir sebep olmayan minimum altındaki elleri  açmanın bir avantajı yoktur.

   Üçüncü pozisyondaki zayıf konuşmalar ancak renginizin atak edilmesine razıysanız yapılmalıdır(e)ª93                        (f)      ªV1063              (g)     ªRD10

       ©109752               ©ADV                          ©95

       ¨RDV5                           ¨74                               ¨D8763

       §A7                      §R742                          §A32

   Yukarıdaki ellerle konuşmanız için kimse sizi zorlayamaz, ama üçüncü pozisyonda iken konuşmak isterseniz mantıklı konuşma (e) de bir karo, (f) de bir kör ve (g) de bir piktir.

   Zayıf sanzatü ile açılacak bazı elleri de üçüncü pozisyonda bir renkle açmak daha doğrudur.

                (h)       ªRD102           (j)         ª873

                            ©96                               ©ADV2

                            ¨AV74                         ¨R6

                            §D63                            §D1054

   Birinci veya ikinci pozisyonda yukarıdaki elleri zayıf sanzatü ile açarsınız, ama üçüncü pozisyonda iken (h) elini bir pik ve (j) elini de bir kör açmak daha iyidir. Ortağın cevabına da pas geçersiniz.     Baraj tesirinin kaybı azdır ama rakipler deklarasyonu kazandığı taktirde iyi bir atak göstermiş olursunuz.